Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Υπάρχει η αδελφή ψυχή;


Πόσο σπάνιος/ α είναι ο/ η σύντροφός σας; Πόσο απίθανο συμβάν ήταν η γνωριμία σας; Θα συναντήσετε ποτέ την αδελφή ψυχή, αν υπάρχει;

Μια μαθηματική προσέγγιση που ξεκινάει από τον συνολικό πληθυσμό της Γης, λαμβάνει υπ’όψιν τη γεωγραφική περιοχή ως πληθυσμιακό δυναμικό, δια δυο για το κάθε φύλο και ακόμα λιγότερα λόγω της προσβλεπόμενης ηλικιακής ομάδας, και μην ξεχάσουμε τις ιδιαιτερότητες που επιθυμούμε. Καταλήγουμε σε έναν απίθανο αριθμό που σημαίνει είτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον/την γνωρίσουμε ποτέ ή ότι είμαστε τρομερά τυχεροί που συνέβη.

Αφιερωμένο στη δεύτερη περίπτωση είναι το παρακάτω συμπαθητικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τελευταία. Τελικά μόνο η υποκειμενική προσέγγιση και όχι η μαθηματική είναι αυτή που λύνει το παράδοξο και το θαύμα γίνεται. 🙂

Πηγή:The curious brain

Σχολιάστε το άρθρο

  • Γεράσιμος Μηνάς

    Ξαφνικά γνωρίζεις ένα άτομο, χάρη στο οποίο, θα αντιληφτείς πόσο σημαντική είναι η ζωή, ενόσω πλέκονται σαν ταιριαστές ραφές, οι ηπιότερες εκφάνσεις μιας σπάνιας, πνευματικής, σύνδεσης. Ένα σύνολο από ντροπαλά βήματα, στην διαδικασία γνωριμίας εκείνου με εκείνης. Μια επικοινωνία που δεν έχει καμία σχέση με το θάρρος των υπολοίπων, στο να αγγίζουν, να είναι απότομοι, να απαιτούν, να θέτουν όρους, για κάθε συνάντηση. Το άλλο μισό, υφίσταται για κάθε ποιοτική προσωπικότητα, εκεί έξω, αρκεί να συνειδητοποιούμε, πως η γλώσσα, κόκκαλα δεν έχει, μα πολύ εύκολα, καρδιές, ραγίζει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.