Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ασπρόμαυρες ταινίες

Το γαλλικό φιλμ “The artist” κατάφερε με επιτυχία να μιμηθεί τα έργα του βωβού κινηματογράφου. Αυτά μας είναι πλέον δύσκολο να τα παρακολουθήσουμε, είναι σήμερα ως επί το πλείστον βαρετά και παρωχημένα, με εξαίρεση ορισμένα αριστουργήματα του Τσάρλι Τσάπλιν και άλλων. Όμως οι ασπρόμαυρες ομιλούσες ταινίες δεν έχουν χάσει καθόλου την γοητεία τους. Αν και κάποιες επιχρωματίστηκαν αργότερα, νοιώθουμε ότι είναι πιο ταιριαστό να βλέπουμε τα φιλμ του Χίτσκοκ, για παράδειγμα, σε άσπρο-μαύρο. Διατηρείται έτσι το μυστήριο και η ατμόσφαιρα που ήθελε να δημιουργήσει ο σκηνοθέτης. Κι είναι και κάποιοι ηθοποιοί που τους έχουμε συνδυάσει μ’αυτά τα δυο χρώματα, όπως ο Κάρυ Γκραντ, ο Γκρέγκορυ Πεκ, ο Γκάρυ Κούπερ, η Ώντρεϊ Χέμπορν, η Κάθριν Χέμπορν, ο Σπένσερ Τρέϊσι, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Λωρήν Μπακώλ.

Στη γοητεία του ασπρόμαυρου υπέκυψε και ο Γούντυ Άλλεν με το «Μανχάταν» και το «Ζέλιγκ».

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από ταινίες χωρίς χρώμα αλλά με ουσία, που τις έχουμε δει και τις έχουμε ξαναδεί και θα συνεχίσουμε όσο ζούμε να τις βλέπουμε.

Νοτόριους

Διακοπές στη Ρώμη

Μανχάταν

Ο πατέρας της νύφης

Δείτε επίσης εδώ μια λίστα με 15 σύγχρονες ασπρόμαυρες ταινίες

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.