Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μια Ελληνίδα καλλιτέχνις στη Νέα Υόρκη

panta

Την γνωρίζουμε χάρη στα πρωτότυπα μεγάλα γλυπτά της που αποτελούνται από χρησιμοποιημένα υλικά. H Iωάννα Πανταζοπούλου παρουσιάζει τώρα τα νέα της γλυπτά δίπλα στον Αμερικανό ζωγράφο Brian Chippendale στην Safe Gallery της Νέας Υόρκης ώς τις 23 Απριλίου. Για την έκθεση η καλλιτέχνις κατασκεύασε μια τροπική καλύβα από εκατοντάδες μαγιώ μπικίνι. Ο επισκέπτης μπορεί να μπει μέσα στην καλύβα, η οποία έχει μια σκεπή από ντεκόρ που προερχεται από αμερικάνικες μάντρες αυτοκινήτων. Τα μπικίνι είναι χορηγία μιας εταιρείας μαγιώ πολυτελείας με έδρα το Λονδίνο.

F.R.B.C.D.S.detail

Ένα άλλο έργο της Ι.Π. είναι μια κούνια πλεγμένη από σχοινιά αναρρίχησης. Από την κούνια κρέμεται ένα γλυπτό φτιαγμένο από τενεκέδες που κουδουνίζουν, ένα χαλί από ετικέτες πούρων Κούβας και Αμερικής αλλά κι ένα μικρότερο γλυπτό που αποτελείται από τον εσωτερικό μηχανισμό ενός αμερικάνικου πιάνου-αντίκας.

unnamed

 Brian Chippendale / Ioanna Pantazopoulou Safe Gallery, 1004 Metropolitan Ave, Νέα Υόρκη

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.