Êtes-vous créatif? Aimez-vous partager vos connaissances et élargir vos horizons? Si oui, People & Ideas est là pour vous: soyez simplement un lecteur ou franchissez une étape de plus et participez en devenant un curateur de contenu ou un créateur de contenu. Vous ferez ainsi l’expérience du lifelong learning au bénéfice de tout en chacun!

(ΕΛ) Ζάχαρη: μια κρυφή τοξίνη;

Désolé, cet article est seulement disponible en ΕΛ.

On en discute?

  • Όλγα Λαζοπούλου

    Kαι παχυντική και ανθυγιεινή έως φονική. Πώς να το αντέξει κανείς αυτό!!!

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Γεια σου Όλγα.
    Ψάχνω να βρω μια φυσική γλυκαντική ουσία που να μην είναι βλαβερή. Μόλις τη βρω θα το γράψω εδώ. Στο μεταξύ, το ζητούμενο είναι να περιοριστεί η ποσότητα που καταναλώνουμε. Είναι θέμα συνήθειας να γίνει αυτό όπως συνήθεια είναι να διαβάζει κανείς τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζει. Θα εκπλαγεί με το τι περιέχουν από γλυκαντικές ουσίες. Και αν έχει καρκίνο…μαχαίρι. Το βιβλίο που αναφέρω για τη διατροφή και τον καρκίνο είναι από έναν πολύ αξιόλογο επιστήμονα, ο οποίος έπαθε ο ίδιος καρκίνο στον εγκέφαλο, δυο φορές μάλιστα και βγήκε από αυτό αλλάζοντας τον τρόπο που ζούσε και τρεφόταν.

  • Όλγα Λαζοπούλου

    Και το μέλι; Δεν είναι ωφέλιμη γλυκαντική ουσία; Γιατί αυτό ξέρουμε μέχρι τώρα. (Σε παρακαλώ, μη μου το ανατρέψεις κι αυτό…)

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Δεν τρώμε την ίδια ποσότητα μελιού απ’ότι ζάχαρης οπότε δεν θα στο ανατρέψω αν και το μέλι είναι πλούσιο σε φρουκτόζη. Τα δυο κιλά που αναφέρω για το παλαιοληθικό άνθρωπο είναι φυσικά 2 κιλά μελιού.
    Τώρα ο Σερβάν-Σραϊμπέρ αναφέρει σαν φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης και με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη το νέκταρ αγαύης (ένα εκχύλισμα από το χυμό ενός κάκτου). Η γεύση του θυμίζει αυτή του μελιού, είναι 2 φορές πιο γλυκός από τη ζάχαρη και έχει 4-5 φορές μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη από αυτό το μελιού. Δεν πήγα όμως να ρωτήσω σε βιολογικό μαγαζί αν υπάρχει εδώ… εγώ πίνω σκέτο τον καφέ μου :).

  • chrisanthe

    Η στεβια είναι ένας θάμνος, του οποίου τα φύλα είναι…γλυκά. Σχεδόν 300 φορες πιο γλυκα από τη ζάχαρη. Κυκλοφορει σε ταμπλέτες, σε σκόνη, σε αποξηραμένα φύλα σε επεξεργασμενη αλλά και ανεπεξέργαστη μορφή.

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Πάρα πολύ ωραία ιστορία και απίθανα σκίτσα!

Laissez un commentaire

Cet article vous a plu? Dites-nous ce que vous en pensez.