Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα (1/3)

 

Η ιστορία που έγραψε ο Γάλλος Ζαν Ζιονό ξεκινάει μερικά χρόνια πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, σε μια ερημωμένη περιοχή της Προβηγκίας, στους πρόποδες των Άλπεων. Εκεί, ο αφηγητής της ιστορίας, ένας νεαρός πεζοπόρος, συναντάει ένα μοναχικό βοσκό με το κοπάδι και το σκύλο του. Έχει ξεμείνει από νερό, και ο βοσκός του το προσφέρει όπως και του προσφέρει ένα γεύμα και μία στέγη για το βράδυ. Στις ώρες που περνάει παρέα με το βοσκό, ο νεαρός άνδρας τον παρακολουθεί να ξεδιαλύνει με μεγάλη σχολαστικότητα βελανίδια.  Γοητεύεται από την προσωπικότητα του ανθρώπου και η περιέργειά του γι’ αυτόν εξάπτεται. Αποφασίζει να παραμείνει και την επομένη, για να τον παρακολουθήσει…

Το κείμενο του Ζιονό προσαρμόστηκε σε κινούμενα σχέδια από τον Φρεντερίκ Μπακ (Frédéric Back) και η ταινία απέσπασε Όσκαρ καλύτερου κινουμένου σχεδίου το 1987. Η μουσική του έργου είναι του  «The Paul Winter Consort», αφηγητής ο Κρίστοφερ Πλάμερ (Christopher Plummer)  και τα σχέδια ζωγράφισε ο Φρεντερίκ Μπακ.

Δείτε το δεύτερο μέρος εδώ και το τρίτο εδώ.

 

Τη μετάφραση και τον υποτιτλισμό έκανε η Φαίδρα Σίμιτσεκ και την επιμέλεια της μετάφρασης είχε η Λητώ Σεϊζάνη.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.