Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Κοτόπουλο “Ντούντης”

Άλλη μια  λύση εύκολη, νόστιμη, γρήγορη και αρεστή σε μικρούς και μεγάλους είναι το επονομαζόμενο κοτόπουλο «Ντούντης». Έτσι το είχαν  βαφτίσει  τα παιδιά μου, όταν ήταν μικρά,  προς τιμήν των γνωστών “κοτομπουκιών Goodies”! Μην τρομάξετε όταν δείτε τα δυο καρυκεύματα που προτείνω. Μπαίνουν για να αρωματίσουν διακριτικά το κρέας. Αλήθεια λέω πως δεν έχω πετύχει παιδί που να μη τα τρώει. Είναι επίσης τέλεια fingerfood!

 

 

Υλικά

  • κοτόπουλο  φιλέτο 1 kg
  • φρυγανιά  τριμμένη περίπου 150 γρ
  • λάδι για  τηγάνισμα
  • απορροφητικό  χαρτί
 
για μαρινάρισμα 1ο
  • 1 αξιοπρεπή σκελίδα σκόρδου
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι τύπου ΤΟΤΑΛ, 0% λιπαρά αν θέλετε
  • 1 γεμάτη κ. του γλυκού κάρρυ, με την ένταση που επιθυμείτε
  • 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
για μαρινάρισμα 2ο
  • 1 κομμάτι σαν το δείκτη σας φρέσκου τζίντερ (μη διανοηθείτε να βάλετε αποξηραμένο)
  • 1 αξιοπρεπή σκελίδα σκόρδου
  • 1 λεμόνι για το ξύσμα και το χυμό του
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (15’+ μαρινάρισμα >2 ώρες)

Τεμαχίζετε  τα φιλέτα κοτόπουλου που έχετε, στο  μέγεθος που επιθυμείτε και σε πάχος περίπου σαν το μεσαίο δάκτυλο σας | τα βάζετε σε ένα γυάλινο σκεύος.

 Μαρινάρισμα 1ο: σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο (αφαιρείτε την εσωτερική ρίζα για να μη μυρίζετε μέχρι και τη μεθεπόμενη μέρα), το αλάτι, το κάρρυ, το ελαιόλαδο → να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα | το ρίχνετε πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύετε ώστε να ντυθούν καλά όλα τα κομμάτια κρέατος με αυτό. Σκεπάζετε → ψυγείο τουλάχιστον ένα 2ωρο. Εγώ το ετοιμάζω αποβραδίς.

 Μαρινάρισμα 2ο: σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τώρα το ξεφλουδισμένο και τριμμένο τζίντζερ, το λιωμένο και κατάλληλα προετοιμασμένο σκόρδο, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, και το ελαιόλαδο να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα | το ρίχνετε πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύετε ώστε να ντυθούν καλά όλα τα κομμάτια κρέατος με αυτό. Σκεπάζετε → ψυγείο τουλάχιστον ένα 2ωρο όπως αναφέραμε προηγουμένως.

Αφού τελειώσει  αυτή η διαδικασία | σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε μπόλικη τριμμένη φρυγανιά | επιστρώνουμε κάθε κομμάτι κρέατος μ’ αυτή | το τοποθετούμε σε άλλο πιάτο → προώθηση για τηγάνι. Ερώτηση: προσέξατε πώς το πανάρισμα αποτελείται μόνο από φρυγανιά και όχι από τις διαδοχικές στρώσεις αλεύρι|αυγό|φρυγανιά; Έτσι κερδίζουμε χρόνο και απορροφάμε λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα ( ή έτσι μου φαίνεται αφού λείπει το αλεύρι…).

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.