Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Στα τηγάνια σας…

Θέλω να σας πω μια συνταγή, αλλά πριν σας την πω, θέλω να σας πω τον πόνο μου. Ο  άντρας μου είναι ψαροτουφεκάς. Όχι φανατικός, απ’αυτούς που εξαφανίζονται τα σαββατοκύριακα και βουτούν στα κατάβαθα της θάλασσας για ροφούς, αλλά πάντως το ευχαριστιέται. Βουτάει στη θάλασσα και ξεχνάει να βγει. Κι επειδή, όπως σας είπα, δεν είναι του μεγάλου βάθους, έχει ιδιαίτερη επιτυχία στα χταπόδια. Έτσι λοιπόν, τον πρώτο καιρό χαιρόμασταν να τρώμε χταπόδια. Στα κάρβουνα, ξυδάτο, κοκκινιστό με μακαρονάκι, κ.τ.λ. Μετά αρχίσαμε να καλούμε και τους φίλους μας για όργια οκταποδοφαγίας. Ε, μετά, αρχίσαμε να το βαριόμαστε. Το χταπόδι, όχι το ψαροτούφεκο…

Κι έτσι αναζήτησα από δω κι από κει συνταγές για χταπόδι. Ώσπου μια θεία από την Ικαρία, μου έδωσε την ακόλουθη, εξαιρετικά απλή, αλλά και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή για «ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ» :

 
  • 1 κιλό χταπόδι (ή όσο φέρει ο κάθε σύζυγος)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το κόβετε σε μικρά  κομμάτια. Το βάζετε σε βαθύ τηγάνι (σκέτο, χωρίς νερό, γιατί ψήνεται με το δικό του νερό). Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοψήνετε για περίπου μισή ώρα.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά και το σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και βράζετε για 15 περίπου  λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα (προσέξτε μην σας στεγνώσει, γιατί  η νοστιμιά είναι στη σαλτσούλα του).

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.