Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Βιοποικιλότητα

IMG_9447

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8703683.stm

H «Βιοποικιλότητα» ήταν η λέξη κλειδί στην Ανθοκομική Έκθεση του Chelsea 2010 στην Αγγλία καθώς η υπέροχη λιακάδα έκανε τους κήπους να ανθίζουν και ξυπνούσε τα έντομα για μια βουτιά –κυριολεκτικά- στο νέκταρ των αισθήσεων και των παραισθήσεων!
Κεντρικό σημείο, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Έτους Βιοποικιλότητας των Ηνωμένων Εθνών, μια ιτιά 5 μέτρων. Κάθε φύλλο της δίνει μια νέα ιδέα για το πώς να ενθαρρύνουμε και να φροντίσουμε τη φύση, που είναι ησυχαστήριο και καταφύγιο κάθε σύγχρονου ανθρώπου…
Να λοιπόν και το Top Six με τρόπους για να προσελκύσουμε πουλιά, έντομα και λοιπά στη δική μας φύση, στον δικό μας μικρόκοσμο.

1) Εγκαταστήστε όσες πιο πολλές φωλιές μπορείτε…ακόμα και με μικρές οπές στους τοίχους…
2) Φυτεύετε λουλούδια όλες τις εποχές ώστε να μη τους λείψει το νέκταρ ποτέ.
3) Δώστε στα πουλιά, τα έντομα κ.λ.π. φιλικό περιβάλλον για να ζήσουν…πχ. μπορείτε να προσελκύσετε μελισσούλες με πλήθος λουλουδιών.
4) Καλλιεργήστε λαχανικά.
5) Δημιουργήστε παντού γωνιές με νερό
6) Μάθετε την δημιουργία λιπάσματος (κομποστοποίηση).

Αυτά και τόσα άλλα για τον κήπο σας (οι τυχεροί) και για το μπαλκόνι μας οι άλλοι… από μια ανθοκομική έκθεση-πρότυπο, λουσμένη σ’ ένα άλλο φως… .

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.