Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Λίγο πριν αρχίσουν τα ματς…

 Μια φίλη του People & Ideas, η Άννα-Μαρία Δαμία, βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στη Ν.Αφρική όπου διοργανώνεται φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Μαγεμένη από τη χώρα αυτή, μας μετέφερε τις εντυπώσεις της:

Η Νότιος Αφρική ήταν το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου. Ήταν επίσης ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και που ακόμα δεν το πιστεύω. Για ένα μήνα αφού επέστρεψα την ονειρευόμουν. Έμαθα τόσα πράγματα, ένοιωσα τόσα πράγματα. Συνεχίζω και από εδώ με βιβλία που έχω παραγγείλει από το ίντερνετ και διαβάζω σχετικά με τη Ν. Αφρική, το απαρτχάϊντ, την κρίση εγκληματικότητας, τα ζώα…

Πήγα στο Κέϊπ Τάουν και στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σύνολο 2,5 εβδομάδες. Οι πτήσεις ζόρικες…Στη Ν.Αφρική, όμως, εκτός από τα τοπία, τα ζώα και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής που είδα, μου έκαναν την καλύτερη εντύπωση οι άνθρωποι που γνώρισα. Όλων των φυλών. Και οι εκεί Έλληνες, οι οποίοι είναι ξεχωριστοί άνθρωποι, απλοί, πλούσιοι, με θέληση, με θάρρος, με ΟΡΑΜΑ και με πραγματική αγάπη για την πατρίδα τους (μάλλον γιατί είναι τόσο μακριά)…

Τι να πρωτοπώ. Μια απίστευτη χώρα, όπου βρίσκεις οτιδήποτε. Και με την καλή και με την κακή έννοια. Εγώ πάντως είμαι ερωτευμένη. Μόνο έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω! Για να γίνω και λίγο πεζή, να πω ότι με το ευρώ εκεί είσαι βασιλιάς. Τα πάντα σου φαίνονται πάμφθηνα. Από ξενοδοχεία μέχρι ρούχα και φαγητό. Και τι φαγητό! Κρέατα και ψάρια σούπερ!

Μια μαγευτική χώρα που αξίζει να την επισκεφτείτε κι ας βρίσκεται τόσο μακριά…

 

Η φωτογραφία των πιγκουίνων τραβήχτηκε πράγματι στη Νότιο Αφρική και συγκεκριμένα στο Simonstown!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.