Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τα γεφύρια του Ιονίου

Όποιος είχε την τύχη να δει στην ελληνική τηλεόραση τη σειρά ντοκυμανταίρ με τίτλο «Τα γεφύρια του Ιονίου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, σίγουρα τη θυμάται ακόμα. Τα ντοκυμανταίρ είχαν σαν θέμα τις ιστορικές και λαογραφικές σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας στη διάρκεια των αιώνων. Μέσω αυτής της πολύ αξιόλογης εκπομπής που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980, άκουσαν οι Έλληνες για πρώτη φορά για τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας και γενικά έμαθαν πάρα πολλά γι’αυτά τα αόρατα γεφύρια που ενώνουν τις δυο χώρες από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα. Ο Δημήτρης Μαυρίκιος συνέχισε την ελληνο-ιταλική του έρευνα με το ωραιότατο ντοκυμανταίρ «Aenigma Est» για τον σπουδαίο ζωγράφο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο που γεννήθηκε στο Βόλο.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.