Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

200 χρόνια από τη γέννηση του Σοπέν

…και η πατρίδα του η Πολωνία γιορτάζει με πολλές εκδηλώσεις που μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Ο Φρειδερίκος Φραγκίσκος Σοπέν, από πατέρα Γάλλο και μητέρα Πολωνέζα, υπήρξε μεγάλος πιανίστας και μουσικοσυνθέτης. Έγινε διάσημος στο Παρίσι όπου, εκτός από τη φιλία του με τους Λιστ και Μπερλιόζ, είχε και μια ερωτική σχέση με τη Γεωργία Σάνδη. (Η Σάνδη κράτησε ένα ενδιαφέρον ημερολόγιο από τον χειμώνα που πέρασε μαζί με τον Σοπέν και τα παιδιά της στη Μαγιόρκα). Ο Σοπέν πέθανε το 1849 αλλά οι ρομαντικές συνθέσεις του παρέμειναν αθάνατες και παίζονται από τους σπουδαιότερους πιανίστες του κόσμου.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.