Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένα ιστιοφόρο ετοιμάζεται να σαλπάρει

Αν και έχει τη μορφή ενός μεγάλου πλοίου με ανοιχτά πανιά, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ μοντέρνο κτήριο, το οποίο κατασκευάζεται στο Αμβούργο, μια ωραία πόλη της Βόρειας Ευρώπης που θυμίζει σε ορισμένα σημεία τη Βενετία. Το «ιστιοφόρο» ονομάζεται ElbPhilharmonie (Φιλαρμονία του Έλβα) και θα φιλοξενεί συναυλίες και άλλες μουσικές εκδηλώσεις. Στο Αμβούργο που είναι χτισμένο δίπλα στους ποταμούς Έλβα και Άλστερ πνέει θαλασσινή αύρα αφού είναι επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Η πόλη διαθέτει ήδη μια μεγάλη όπερα, πολλά θέατρα και άλλους πολιτιστικούς χώρους. Όμως οι κάτοικοι του Αμβούργου θεωρούν ότι η Φιλαρμονία του Έλβα θα είναι ένα σύμβολο της πόλης τους, όπως είναι για παράδειγμα η Όπερα στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Η κατασκευή του «πλοίου» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2016.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.