Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Δουβλίνο: Πόλη της Λογοτεχνίας σύμφωνα με την Unesco

http://dublincityofliterature.com/

Μετά το Εδιμβούργο, τη Μελβούρνη και την πόλη της Αϊόβα, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας ονομάστηκε από την Unesco Πόλη της Λογοτεχνίας χάρη στην ενδιαφέρουσα λογοτεχνική της ιστορία. Το Δουβλίνο υπήρξε γενέτειρα μεγάλων συγγραφέων όπως του Όσκαρ Ουάϊλντ, του Μπραμ Στόκερ, του ποιητή Γέϊτς, των θεατρικών συγγραφέων Τζ. Μπέρναρντ Σω και Σάμιουελ Μπέκετ. Φυσικά το Δουβλίνο έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων με τον Τζέϊμς Τζόϊς και τη συλλογή διηγημάτων του «Οι Δουβλινέζοι».

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Δουβλίνο ως Πόλη της Λογοτεχνίας, για τα διάσημα τέκνα του, αλλά και για τους σημερινούς διαδόχους τους  περιηγηθείτε στη σελίδα που προτείνουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.