Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Αντί για χθεσινές φακές

Εάν είναι Τετάρτη μεσημέρι (αργά) , δεν έχετε μαγειρέψει τίποτα, ο αντρούλης (αλλά και σεις) πεινάει, τα παιδιά κλαίνε κι ο καλός Θεός σας έχει βοηθήσει να έχετε λίγα κολοκυθάκια στο ψυγείο (αν δεν είστε και πολύ της θρησκείας, πάρτε 4-5 απ’τον μανάβη, καθώς επιστρέφετε από τη δουλειά σας), τότε δοκιμάστε αυτή την απλούστατη και ταχύτατη, αλλά νοστιμότατη συνταγή:

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. σπαγκέτι
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Λίγο λαδάκι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο
  • Αλάτι , πιπέρι

Διάρκεια: 20 λεπτά της ώρας

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1.Βράστε τα μακαρόνια. Σουρώστε τα και αφήστε τα εν αναμονή.

2.Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό) ζεστάνετε το λάδι (λίγο, όχι να κάψει). Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ροδίσουν τα κολοκυθάκια. Στα μισά του ανακατέματος βάζετε το αλάτι.

3.Το κατεβάζετε απ’τη φωτιά και ρίχνετε τον μαϊντανό.

4.Σερβίρετε τα μακαρόνια, από πάνω η «σάλτσα-κολοκύθι» , από πάνω τυράκι της αρεσκείας σας και τέλος πιπέρι.

Σημ. Για όσους δεν τα πάνε καλά με το σκόρδο, βάλτε 3 ολόκληρες σκελίδες,και αφαιρέστε τις πριν το σερβίρισμα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Πρόσθεσα το τραγούδι όταν πήγα να φτιάξω το url και δεν ήξερα τι να γράψω..courgettes ή zuchini; Έτσι θυμήθηκα το κομμάτι.

  • Χαίρομαι ιδιαιτέρως που τα κολοκυθάκια μου, συνοδεύτηκαν απο αυτό το αξιαγάπητο τραγούδι. Μπράβο chief!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.