Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο φιλέλλην Boissonnas

Πριν από λίγες μέρες, έλαβα ένα μέϊλ με τις εκπληκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Fred Boissonnas, του γόνου της γνωστής δυναστείας φωτογράφων της Γενεύης που έχει συνδέσει το όνομά του με την Ελλάδα. Τις κοίταξα πρώτα στα γρήγορα, ύστερα με μεγάλη προσοχή και μετά τις κοίταξα ξανά και ξανά και ξανά. Η κάθε μια τους και ένας πίνακας με θέμα την Ελλάδα του τότε. Φωτογραφίες από φτωχά χωριά, ακριτικά νησιά, παλιά μοναστήρια, πλούσια αρχοντικά, αρχαία μνημεία και καθημερινές σκηνές απλών ανθρώπων. Έστειλα το μέϊλ σε πολλούς γνωστούς και φίλους και τώρα θέλω να μοιραστώ δυο φωτογραφίες απ’το θαυμάσιο περιεχόμενό του με όλους εσάς, όπως είχα κάνει και παλιότερα με κάποιες άλλες καλλιτεχνικές στιγμές μιας Αμερικανίδας φωτογράφου.

Σαν υστερόγραφο, σημειώνω ότι στο Ναύπλιο μπορείτε να επισκεφθείτε έκθεση με τα έργα του Boissonnas  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (ALPHA BANK, Ναύπλιο).

Λεπτομέρειες για τη ζωή του Boissonnas θα βρείτε  εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

 • Φαίδρα Σίμιτσεκ

  Είχα την τύχη να δω αυτό το περιβόητο μέιλ και πραγματικά έμεινα έκπληκτη από την αισθητική αλλά και την αγάπη του ανθρώπου αυτού για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.
  Υπάρχει καμιά οδό Μπουασονά στην Αθήνα; θέλω να ψάξω όπως θα ήθελα να ψάξω λεπτομέρειες για τη ζωή του.

 • http://www.hch.culture.gr/5/52/docs/cv_b.pdf

  Σ’ αυτή τη διεύθυνση θα μάθεις κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για τη ζωή του και για το πώς βρέθηκε και ταξίδεψε στην Ελλάδα. Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει οδός με το όνομά του.

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Ευχαριστώ Όλγα. Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο pdf που αναφέρεις. Το ενσωμάτωσα στο κύριο κείμενο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.