Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

The Dada Weatherman

Είναι απίστευτο το τί βρίσκεις στα Creatives. Ο Jonathan είναι κάτοικος Παρισιού, 20 ετών. Ναι, 20 μόνο. Έχει σπουδάσει πιάνο. Σε πολλά τραγούδια του παίζει “toy piano”, που είναι το αγαπημένο του παιχνίδι με τα πλήκτρα. Όταν όμως σε κάποια στιγμή πήρε στα χέρια του μία κιθάρα, αισθάνθηκε την σπίθα να τον τσουρουφλίζει. Έβαλε κάτω το Stairway to Heaven των Zeppelin και το έπαιζε για εβδομάδες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο καλλιτέχνης, αν και σπούδασε πιάνο, όταν το χρησιμοποιεί το αφήνει στο βάθος του τραγουδιού, ενώ πρωταγωνιστικό όργανο είναι η ακουστική κιθάρα, την οποία επίσης παίζει ο ίδιος. Σαν να περνά ένα διάστημα κατά το οποίο προτιμά τον ήχο της κιθάρας, ίσως και την τριβή μ’αυτό το μουσικό όργανο.

Ο μικρός στο μεταξύ είναι και πολύ καλός ζωγράφος. Για κάθε τραγούδι έφτιαχνε και έναν πίνακα, ενώ όλα τα εξώφυλλα των δίσκων του τα έχει φιλοτεχνήσει ο ίδιος. Και είναι πολύ καλά κατά τη γνώμη μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ένα project που έχει τον τίτλο “The Dada Weatherman”, ένα folk music project όπως το αποκαλεί ο ίδιος. Το ξεσήκωσε από μία παράγραφο βιβλίου του ινδάλματός του, Bob Dylan, το “Tarantula”. Με το ίδιο όνομα κυκλοφορούν υπό την creative commons license και οι δισκογραφικές δουλειές του, ενώ η μπάντα του, οι “Lost Minded” μετονομάστηκε και αυτή σε “Dada Weatherman”.

Η μουσική που φτάνει ώς τον ακροατή είναι εκτός από ολοκληρωμένη, ταξιδευτική και μοναδικά ώριμη. “Παράξενο για τέτοια ηλικία”, σκέφτηκα. Ακούγοντας αλλάζει η διάσταση του δωματίου και ο Jonathan επιβάλλει τους πίνακές του, σου δείχνει ευθείες, ανοιχτωσιές, άπλες, νερά, ποτάμια και τα λοιπά. Πού να ωριμάσει κι άλλο ο νέος αυτός. Αφού σε βάλει να κάτσεις αναπαυτικά, σε ταξιδεύει.

Ένα τέτοιο ταξίδι είναι και ο δίσκος που λέγεται “The Green Waltz”.

Θα αφήσω τις εικόνες και τις εντυπώσεις σε εσάς. Ακούμε το “Little Man”.

Η μουσική, οι στίχοι και ο πίνακας είναι δικά του. Απολαύστε τα.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Δεν ξέρω πώς τον πέτυχες, αλλά ο νεαρός που λες είναι καλός! Τον λυπήθηκα όμως καθώς συλλογιζόμουν τον απίστευτο αγώνα που θα πρέπει να δώσει για να μπορέσει να ζήσει απ’τη μουσική του. Λες αυτά τα cc να δίνουν ένα καλό boost στην προσπάθεια; μακάρι.

  • Καλησπέρα Φαίδρα, θεωρώ πως η δισκογραφία πλέον δεν αποφέρει τα χρήματα που απέφερε κάποτε, και πως οι καλλιτέχνες ανεξαιρέτως ζουν κυρίως από τις ζωντανές παραστάσεις που κάνουν και από όποια διαφημιστική ζήτηση έχουν. Θα το αναπτύξω καποια στιγμή, μα τωρα ο χρονος με πιέζει αφάνταστα… καλό βραδι σε ολους.

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Αναμένουμε μια συνέχεια λοιπόν! Καλό βράδυ και σένα Αντώνη!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.