Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Rock φεστιβάλ

Φίλος του P&I, o KS παρακολούθησε το καλοκαίρι ένα φεστιβάλ ροκ μουσικής στο Βέλγιο και απόλαυσε τη μουσική, την διοργάνωση και την όλη ατμόσφαιρα. Διαβάστε τις εντυπώσεις που θέλησε να μοιραστεί μαζί μας.

Ιούλιος, τέλος εξεταστικής και αρχή καλοκαιριού για δυο άμοιρους ξενιτεμένους φοιτητές. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα φεστιβάλ μουσικής στο Βέλγιο για να το γιορτάσουμε, σκεφτήκαμε, και αμέσως κλείσαμε τα εισιτήριά μας για το Rock Werchter. Το φεστιβάλ μαζεύει όλη την ροκ αφρόκρεμα του σήμερα από τους αναγεννημένους Green Day έως και την σταθερά μεγάλη δύναμη που ακούει στο όνομα Pearl Jam. Φέτος, πάνω απο 60 ονόματα με μπροστάρηδες τους Muse, Rammstein, 30 Seconds to Mars, Porcupine Tree, Rise Against, Alice in Chains, Faithless, Editors και Arcade Fire έδωσαν ρυθμό σε τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική.

Για χρόνια θαμώνας των εγχώριων φεστιβάλ, τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για το θέαμα που θα αντίκρυζα κατά την άφιξή μας στη Λουβέν. Δωρεάν λεωφορεία παραλάμβαναν τις ορδές των κατασκηνωτών από τον κεντρικό σταθμό ενώ εκατοντάδες εθελοντές παρείχαν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το φεστιβάλ. Επιλέγοντας το μέρος που θα κατασκηνώσουμε για το βράδυ, καταλήξαμε περιχαρείς σε ένα καταπράσινο λιβάδι που ήταν το κοντινότερο στον χώρο του φεστιβάλ. Παρ’όλο που τα πρώτα συγκροτήματα είχαν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους, ο κόσμος ακόμα ξεδίπλωνε τις σκηνές του και έψαχνε να βρει πού θα εγκατασταθεί. Μέσα στον πανικό να μην χάσουμε νότα μουσικής, στήσαμε πρόχειρα τη σκηνή κάπως πιο απομακρυσμένα από τις υπόλοιπες ώστε να έχουμε την ησυχία μας το βράδυ που η κούραση θα κυριαρχούσε έναντι της διασκέδασης. Όπως διαπιστώσαμε μετά, υπήρχαν κάποιοι άγραφοι νόμοι του κάμπινγκ, τους οποίους δεν γνωρίζαμε μιας και ήμασταν πρωτάρηδες. Ο βασικός; Όσο πιο κοντά σε άλλη σκηνή είσαι, τόσο λιγότερες πιθανότητες ο κόσμος, μετά την συναυλία, να έρχεται να ξαλαφρώσει κοντά σε αυτήν.

Στα της μουσικής τώρα: οι Arcade Fire μαζί με τους 30 Seconds to Mars ήταν οι δυο μεγάλες εκπλήξεις του φεστιβάλ. Οι μεν Arcade Fire γιατί παρ’όλα όσα είχαμε ακούσει για τις εμφανίσεις τους, απέδειξαν ότι δεν χρειάζεσαι σκηνικές υπερβολές και ότι η μουσική από μόνη της μπορεί να μαγνητίσει το κοινό. Οι δε 30 Seconds to Mars εξιλεώθηκαν για την προηγούμενή τους μέτρια εμφάνιση με ένα χορταστικό λάϊβ γεμάτο ενέργεια. Άλλα highlights οι Green Day που απέδειξαν ότι ακόμα το «έχουν» παίζοντας για τρεις ώρες αδιάκοπα, οι διαστημικοί Muse, οι Rammstein που γέμισαν πυροτεχνήματα και φωτιές την καταπράσινη έκταση και τέλος οι Pearl Jam που με εκλεκτό καλεσμένο για λίγο τον David Grohl έδωσαν μαθήματα στους νεότερους για το τι εστί ροκ. Φεύγοντας από το Βέλγιο, το αυτονόητο συμπέρασμα στο οποίο φτάνει κανείς δεν είναι άλλο από το πόσο απέχουν τα ξένα φεστιβάλ από τα αντίστοιχα εγχώρια. Ελπίζουμε μια μέρα να δούμε κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα. Μέχρι τότε όμως ευτυχώς υπάρχει πληθώρα φεστιβάλ στην Ευρώπη όπου ακόμα δεν έχουμε στήσει την σκηνή μας.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Πόσο ζηλεύω το φίλο KS, που έζησε αυτή την εμπειρία. Πάντα τέτοια KS. Και να μας τα μεταφέρεις και στο Π&Ι, να παίρνουμε μια γεύση.

    • Φαίδρα Σίμιτσεκ

      Marlykon, περίμενα το σχόλιό σου! Έβαλα και το τραγούδι που πρότεινες. Να μην απογοητεύσουμε τον καλό KS και να ζωντανέψει το κείμενό του. Σ’ευχαριστώ!

  • Άντε, σιγά σιγά και στην Ελλάδα τέτοια ολοκληρωμένα εγχειρήματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.