Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η βουή και η αντάρα

Στην ταινία «Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχροινό άντρα» που παίζεται αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς κινηματογράφους, ο Γούντυ Άλλεν αγγίζει με τον γνωστό χιουμοριστικό του τρόπο ένα σημαντικό υπαρξιακό ζήτημα.  Προς τι, αναρωτιέται ο σκηνοθέτης, όλη η σαιξπηρική «βουή και αντάρα» της ζωής;  Προς τι όλες οι προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις, τα χτυποκάρδια του έρωτα, οι απογοητεύσεις;  Την απάντηση θα τη δώσει ο κάθε θεατής στον εαυτό του αν και μπορεί να είναι κοινή για όλο το είδος των ανθρώπων. 

Στην ταινία ακούγονται μεταξύ άλλων μια άρια από τη Λουτσία ντι Λαμερμούρ του Ντονιτσέττι και κομμάτια του Μποκερίνι. Δεν είναι τα συγκεκριμένα που παραθέτουμε εδώ αλλά μπορείτε να πάρετε μια γεύση.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.