Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Παιχνίδι λογικής (9)

Το παιχνίδι που προτείνουμε είναι τρεις σπαζοκεφαλιές που θέλουν απλώς λογική! Οι λύσεις θα αναρτηθούν την Κυριακή βράδυ. Καλή διασκέδαση!

#1 Ένα φράγκο δυο βιολέτες …

Τρεις φαντάροι εξοδούχοι πάνε σ’ ένα μαγαζί να πιουν μπύρα και αφού διασκεδάσουν ζητούν το λογαριασμό. Ανέρχεται στα  30.- ευρώ. Πληρώνουν το ακριβές  ποσόν και το γκαρσόνι το πάει κατ’ευθείαν στο αφεντικό του. Εκείνος που θέλει να γίνει γνωστό το μαγαζί του στον διπλανό στρατώνα αποφασίζει να τους επιστρέψει ένα από τα 5 .- ευρώ που δώσανε. Το γκαρσόνι σκέφτεται πως είναι δύσκολο να μοιραστούν μεταξύ τους 5.- ευρώ  και αποφασίζει να επιστρέψει μόνο τρία κρατώντας τα δυο ευρώ για τον εαυτό του. Τελικά κάθε φαντάρος έδωσε 10.- ευρώ και του επεστράφη 1.- ευρώ, δηλαδή ξόδεψε 9.- ευρώ που μας κάνει ένα σύνολο 27.- ευρώ. Αν προσθέσουμε τα 2 ευρώπου κράτησε το γκαρσόνι, το τελικό σύνολο γίνεται 29.- ευρώ. Μα  πού πήγε το 1.- ευρώ για να γίνουν τα αρχικά 30.- του λογαριασμού;

#2 Ο ψεύτης που έλεγε αλήθεια!

Ένας τουρίστας συναντάει δυο άνδρες σε μια επαρχιακή ταβέρνα: τον κύριο Γιάννη απ΄τα Καριώτικα και τον κύριο Παναγιώτη απ’το Ξυλόκαστρο. Ο ένας λέει πάντα την αλήθεια ενώ ο άλλος συστηματικά ψεύδεται. Ρωτάει τον κ. Παναγιώτη: « Είσαι ειλικρινής ή ψεύτης;» αλλά δεν παίρνει απάντηση. Γυρίζει προς τον κ. Γιάννη και λέει « τι είπε;» και ο κύριος Γιάννης του απαντάει: « Μόλις απάντησε ειλικρινής». Ποιός από τους δυο είναι ψεύτης;


#3 Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ένα σαλιγκάρι αποφασίζει να ανέβει στη σκεπή ενός σπιτιού. Ο τοίχος έχει 10 μέτρα ύψος. Το σαλιγκάρι ανεβαίνει 3 μέτρα τη μέρα, αλλά τη νύχτα γλιστράει και πηγαίνει πίσω δυο μέτρα. Σε πόσο καιρό θα έχει φτάσει στη σκεπή;

Σχολιάστε το άρθρο

 • #1 : Δεν ξέρω
  #3 : Το πρωϊ της 8ης μέρας έφτασε στη σκεπή (μάλλον δεν έχει σημασία που γλίστρησε το βράδυ).
  #2: Ψεύτης είναι ο Παναγιώτης
  (junior Makailer, Θανάσης).
  Οι παραπάνω θέσεις δεν εκφράζουν την εταιρεία Makailer και ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τις προσωπικές απόψεις των μελών της.
  Υ.Σ. ‘Οταν με ρώτησε ο μικρός τι θα κερδίσουμε με αυτό και του εξήγησα, μου πετάει το αποστομωτικό: «Ααααα, για τζάμπα!!!»

 • Φαίδρα Σίμιτσεκ

  Γεια σας Makailer και Θανάση!
  Δεν αποκαλύπτω τίποτα μέχρι την Κυριακή βράδυ :).
  Είμαστε στο βασίλειο της εικονικής πραγματικότητας τι να κάνουμε…

 • Λητώ Σεϊζάνη

  Makailer, εσύ σαν καλός μπαμπάς θα του εξηγήσεις πως το δωράκι είναι ότι ακονίσατε το μυαλό σας. Ηθικοπλαστικό; (Αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο).

 • Όλγα Λαζοπούλου

  Στο 2 και στο 3 συμφωνώ με τους Makailer και Σια. Στο πρώτο, τα 9 ευρώ περιλαμβάνουν και το (ακούσιο) πουρμπουάρ του σερβιτόρου. Ή όχι;

 • Φαίδρα Σίμιτσεκ

  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  #1 Είναι αλήθεια ότι η ερώτηση είναι διατυπωμένη περίεργα! Κάθε φαντάρος πλήρωσε πράγματι 9 ευρώ που κάνει ένα σύνολο 27.- . Αλλά δεν πρέπει κανείς να προσθέσει τα 2 φράγκα που κράτησε το γκαρσόνι αλλά να τα αφαιρέσει: έτσι έχουμε τα 25.- ευρώ που πήρε το αφεντικό.

  [30=25+5
  30=25+3+2
  30-3=25+2
  30-3-2=25]

  #2 Ο κυρ Παναγιώτης λέει την αλήθεια ενώ ο κυρ Γιάννης λέει ψέμματα.
  Επαληθεύει κανείς εύκολα αυτή την απάντηση:

  1) αν ο κυρ Παναγιώτης είναι πράγματι ειλικρινής τότε ο κυρ Γιάννης είναι ο ψεύτης.

  2) αν ο κυρ Παναγιώτης είναι ο ψεύτης, τότε ο κυρ Γιάννης είναι ο ειλικρινής και τότε θα έπρεπε να είχε δηλώσει ότι ο κυρ Παναγιώτης είναι ψεύτης πράγμα που δεν κάνει, άρα ψεύδεται.

  #3 Το σαλιγκάρι είναι στην κορυφή την 8η μέρα γιατί τις πρώτες 7 ανεβαίνει 1 μέτρο κάθε μέρα (3-2) και την 8η μέρα φτάνει στη σκεπή αφού διανύει τα τελευταία 3 μέτρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.