Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Κοκτέιλ Εσπρέσσο

Τη συνταγή αυτή βρήκαμε στο μπλογκ My little Expat Kitchen της Μάγδας, μας άρεσε και σας την παρουσιάζουμε ας μην είναι πια Πρωτοχρονιά!

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από τον Robert Schinkel.

Δώστε στην Πρωτοχρονιά μια γεύση καφέ με αυτό το καταπληκτικό κοκτέιλ που περιέχει φρέσκο εσπρέσσο. Αν δεν έχετε όμως το κατάλληλο γκατζετάκι για να φτιάξετε δικό σας εσπρέσσο μην ανησυχείτε. Χρησιμοποιείστε φακελάκι που διαλύεται σε νερό κι είσαστε έτοιμοι.

Γίνονται 200 ml κοκτέιλ / 2 ποτήρια κοκτέιλ


Υλικά
  • 80 ml φρεσκοψημένο καφέ εσπρέσσο2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • 20 ml λικέρ καφέ (όπως το Kahlua)
  • 80 ml βότκα
  • Μια πρέζα κανέλα, σε σκόνη
  • 10 μεγάλα παγάκια
  • 4 κόκκους καφέ εσπρέσσο, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Ειδικά εργαλεία: shaker για το ανακάτεμα του κοκτέιλ, μηχανή εσπρέσσο (προαιρετικά), ποτήρια για κοκτέιλ

Προετοιμασία
Φτιάξτε τον εσπρέσσο είτε σε μια μηχανή εσπρέσσο είτε χρησιμοποιώντας φακελάκι και διαλύοντάς τον σε καυτό νερό. Προσθέστε την ζάχαρη στον ζεστό καφέ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει.

Στο σέικερ για κοκτέιλ (ή σε ένα οποιοδήποτε σέικερ αν δεν έχετε για κοκτέιλ) προσθέστε τα παγάκια, την βότκα, το λικέρ καφέ, την κανέλα και τον εσπρέσσο. Ανακατέψτε καλά για 20 δευτερόλεπτα κι έπειτα αδειάστε το περιέχομενο σε δυο ποτήρια για κοκτέιλ, περνώντας το πρώτα από σουρωτήρι για να μην πέσουν μέσα τα παγάκια (αν έχετε σέικερ για κοκτέιλ έχει ενσωματωμένο σουρωτήρι στην κορυφή).

Γαρνίρετε το κοκτέιλ με ένα-δυο κόκκους εσπρέσσο και σερβίρετε αμέσως.

Αν θέλετε το κοκτέιλ σας πολύ παγωμένο, πριν το φτιάξετε, γεμίστε τα ποτήρια με πάγο μέχρι πάνω και αφήστε τα να παγώσουν. Αδειάστε τα απ’ τον πάγο πριν ρίξετε μέσα το κοκτέιλ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.