Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Jasper Morello and the Lost Airship

images

«The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello» λέγεται μια αυστραλέζικη σειρά του 2005 που αποτελείται από τέσσερες ταινίες μικρού μήκους. Η κάθε μια αντιστοιχεί σε ένα ξεχωριστό ταξίδι. Δημιουργός είναι ο Anthony Lucas και για τη συγκεκριμένη δουλειά του έλαβε πολλές διακρίσεις.

Η ιστορία ξεκινάει στην πόλη Gothia, μια βιομηχανική μητρόπολη χτισμένη εν μέρει στους αιθέρες. Πόλη αποπνικτική, με μηχανές, πνιγμένη στον καπνό και στους ατμούς, είναι σκοτεινή και επικίνδυνη: μια επιδημία πανώλης αποδεκατίζει τον πληθυσμό της. Ο πρωταγωνιστής του έργου είναι ο Jasper Morello, μέγας θαλασσοπόρος, χαρτογράφος, και εξερευνητής. Η κυβέρνηση της χώρας του τού έχει αναθέσει να ανακαλύψει δρόμους για ένα επερχόμενο ταξίδι με γεωλογικό σκοπό. Λιγομίλητος, μελαγχολικός, τον στοιχειώνει ο άδικος θάνατος ενός τέως μέλους του πληρώματός του, εξ αιτίας δικού του λάθους. Ο καπετάνιος του πλοίου, Griswald, αδυνατεί να συγχωρέσει τον Jasper γι’αυτό και οι σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών είναι τεταμένες…

Ο κόσμος του Jasper Morello συνθέτει ένα λεπτό μίγμα γοτθικής και steampunk αισθητικής μέσα από ένα κινέζικου τύπου θέατρο σκιών. Το βίντεο που παραθέτουμε ονομάζεται «Jasper Morello and the Lost Airship» και είναι μια επιλογή του μέλους της σελίδας Γιώργου Ζ..

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.