Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η χρονιά του Λιστ

Μετά το έτος που πέρασε και ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο Πολωνό συνθέτη Σοπέν, το 2011 από μουσικής πλευράς είναι η χρονιά του Λιστ και θα γιορταστεί αναλόγως στην πατρίδα του αλλά και σ’όλη την Ευρώπη.  200 χρόνια έχουν περάσει από την γέννηση του σπουδαίου Ούγγρου συνθέτη, ο οποίος πέθανε το 1886. Ο Φραγκίσκος Λιστ υπήρξε επίσης διάσημος πιανίστας. Ήταν καλλιτέχνης ισχυρός, ιδιότυπος, ορμητικός και εκτελεστής απαράμιλλος.  Άνοιξε νέους δρόμους στη μουσική ορχήστρας με τις συμφωνίες «Δάντης», «Φάουστ» κ.λ.π. ενώ υπήρξε ανακαινιστής και της θρησκευτικής μουσικής με τα ορατόρια «Ο Χριστός», «Ουγγρική λειτουργία» και άλλα.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.