Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Google Art Project

google_art_projectΤο να κάνεις βόλτα στις Βερσαλλίες, στο MoMa ή στο Μουσείο του Ermitage χωρίς να μετακινηθείς από το σαλόνι σου είναι πλέον εφικτό χάρη στο εγχείρημα Google Art Project, που εφαρμόστηκε σε 17 μεγάλα μουσεία του κόσμου. Το είχαμε αναφέρει παλαιότερα σε ανάρτηση για το Μουσείο του Πράντο.  Ο εικονικός επισκέπτης μπορεί να «κινηθεί» σε εύρος 360 μοιρών και να έχει έτσι την αίσθηση του τρισδιάστατου.

Επί πλέον, κάθε μουσείο επέλεξε ένα έργο, το φωτογράφησε σε μεγάλη ανάλυση (η κάθε φωτογραφία αποτελείται από 7 εκατομμύρια πίξελ δηλαδή 1000 φορές περισσότερα από μια κλασσική φωτογραφία), ώστε να μπορεί να δει αναλυτικά κανείς κάθε πινελιά. Για παράδειγμα, περιεργαστείτε σε αυτό το επίπεδο το «Δωμάτιου» του Van Gogh ή κοιτάξτε τη λάμψη του βλέμματος της Γέννησης της Αφροδίτης του Botticelli.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.