Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η χαρά των στατιστικών!

Rosling_Hans

Σας προτείνουμε μια πρωτότυπη βόλτα στον κόσμο του χθες και του σήμερα, μέσα από τη σκοπιά της στατιστικής και κυρίως τις παραμέτρους του προσδόκιμου ζωής και του εισοδήματος. Πόσο χρόνια ζούσε η ανθρωπότητα το 1810 και ποιές ήταν φτωχές ή πλούσιες χώρες τότε; Πώς εξελίχθηκαν αυτά τα δεδομένα με την παγκόσμια ιστορία και πού βρισκόμαστε σήμερα; Το θέμα παρουσιάζει ο Σουηδός καθηγητής Υγείας (global health) Hans Rosling, με έναν πολύ μοντέρνο και ευχάριστο τρόπο (augmented reality animation) και με αφοπλιστική μεταδοτικότητα.

Σε μόλις τέσσερα λεπτά, συνοψίζει την ιστορία διακοσίων χωρών τα τελευταία 200 χρόνια αξιοποιώντας 120.000 δεδομένα και έτσι αναδεικνύει όχι μόνο την τρομερή επεξηγηματική δύναμη που έχει η στατιστική, ιδίως στην εποχή μας, αλλά προσφέρει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας: η παγκόσμια τάση είναι μάλλον προς το καλύτερο και οι μεγάλες διαφορές όπως τις φανταζόμαστε όλο και εξαλείφονται!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.