Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Carrot cake

Να τρώμε λαχανικά κάθε μέρα; Βεβαίως, αλλά καμουφλαρισμένα σε ζύμη γίνεται;

Το κέϊκ καρότου που θέλω να σας πω αυτή την εβδομάδα είναι μια σπεσιαλιτέ ελβετική ή αγγλοσαξωνική (δεν είμαι σίγουρη), πάντως είναι ευρέως διαδεδομένη  στην Ευρώπη. Μου αρέσει ιδιαίτερα η μαλακή και υγρή υφή του κέϊκ, το ότι είναι ελαφρύ γιατί δεν έχει βούτυρο, όπως επίσης ότι η γεύση καρότου, που μόνο οι ενήλικες εντοπίζουν, παντρεύεται τέλεια με την κανέλλα, τα καρύδια και το τζίντζερ και τέλος το κρεμώδες γκλασάρισμα με άρωμα πορτοκάλι είναι ένα ποίημα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε μια πανεύκολη εκτέλεση!

Υλικά

  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα και ένα τρίτο της κούπας ηλιέλαιο (όχι λάδι ελιάς)
  • 2 κούπες  αλεύρι
  • 2 κ. του γλυκού μπέϊκιν  πάουντερ
  • 2 κ. του γλυκού σόδα
  • 1 κ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κ. του γλυκού κανέλλα σε σκόνη
  • 2 κ. του γλυκού  τζίντζερ ψιλοτριμμένο (προαιρετικό)
  • 3 κούπες καρότα ψιλοτριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κούπα  καρύδια τεμαχισμένα στο μούλτι
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

Γλάσο

  • 300 g τυρί Philadephia
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (και το λεμόνι πάει)
  • 2 κτ. της σούπας χυμό από πορτοκάλι
  • 120 g ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  • Βουτυρώνετε  και αλευρώνετε  τη φόρμα σας.
  • Σε ένα μπωλ  χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα καρότα, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε το αλεύρι που περιέχει και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύετε.
  • Τοποθετείτε το τελικό μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το γλυκό για 60’ ελέγχοντας το ψήσιμο με την άκρη ενός μαχαιριού.
  • Για την παρασκευή του γλάσου, χτυπάτε μαζί το τυρί Φιλαδέλφεια με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη  άχνη και απλώνετε το μίγμα στο γλυκό όταν το κέϊκ έχει κρυώσει εντελώς.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.