Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Giuseppe Ferlendis

Συνθέτης του 18ου αιώνα και βιρτουόζος στο όμποε ο Ιταλός Giuseppe Ferlendis (1755–1802) είναι γνωστός για το κονσέρτο για όμποε n° 1, έργο που συχνά αποδίδεται λανθασμένα στο Μότσαρτ. Διετέλεσε  μουσικός για μερικά χρόνια στο Βασιλικό Παρεκκλήσι (Court Chapel) του Σάλτσμπουργκ όπου έτυχε μεγαλύτερης αναγνώρισης από τον σύγχρονό του Μότσαρτ! Ακούστε το τρίτο μέρος του κονσέρτου αυτού για μια χαρούμενη Σαββατιάτικη νότα!

http://www.youtube.com/watch?v=19M-q7TvE9M

Σχολιάστε το άρθρο

  • Ευχαριστούμε Φαίδρα!!! Τέτοια μέρα με συννεφιά, το όμποε έρχεται σαν προάγγελος της άνοιξης. Πραγματικά το απολαύσαμε οικογενειακώς.
    Κι αυτά τα στακάτο βρε παιδί μου, θαρρείς το όργανο φτιάχτηκε για να παίζει μόνο τέτοια. Βέβαια ο μικρός όταν ακούει όμποε, του θυμίζει την πάπια (από τον Πέτρο και λύκο του Προκόφιεφ)….
    Καλές ακροάσεις

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Χαίρομαι που η επιλογή μου σας έδωσε χαρά.Μπορώ να ακούω το συγκεκριμένο κομμάτι δέκα φορές στη συνέχεια! Καλό απόγευμα σε όλους σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.