Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Παγκόσμια ημέρα της ποίησης

Μια μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα της ποίησης
Ωσάν αποδημητική αυτοσυγκέντρωση
Στη χαραυγή εαρινής ισημερίας
Και σαν πτερόεσσα ελπίδα χάθηκαν
Μέσα σε μία νύχτα
Από τις διαφημιστικές προθήκες του μετρό
Του ποιητή οι στίχοι
Στη θέση τους την άλλη μέρα το πρωί
Λάγνο κορίτσι διαφημίζοντας εσώρουχα
Μας θέτει με τα μάτια ζωντανά
Αμείλικτα το αναπάντητο ερώτημα
«Εμένα ή τον Ελύτη;»

Σχολιάστε το άρθρο

  • Λητώ Σεϊζάνη

    Αυτή η επίφαση πολιτισμού στην Ελλάδα μου έκανε πάντα εντύπωση. Απ’τη μια ένα άθλιο φυσικό περιβάλλον, βρωμιά, σωροί σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας και μέσα στο μετρό απαστράπτοντα μάρμαρα, κλασσική μουσική (στη διαπασών όπως είπα σε μια υπάλληλο που συγκέντρωνε παρατηρήσεις και σχόλια από τους επιβάτες, αλλά φυσικά δεν άλλαξε τίποτα και εξακολουθεί η εκκωφαντική μουσική να ταλαιπωρεί τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες) και στίχοι ποιητών μέσα στα βαγόνια. Το ελληνικό «δήθεν» σε όλο του το μεγαλείο. Ποιόν κοροϊδεύουμε; Πολύ ακριβές λοιπόν το στιγμιότυπο που έκλεισες μέσα στο κείμενό σου Νεφέλη.

  • Η παγκόσμια μέρα της ποίησης σ’ αυτή την πόλη και τα ποήματα στο μετρό πάντα μου φέρνουν θλίψη. Τώρα βλέπω πως δεν είμαι η μοναδική που αισθάνεται έτσι…

    Πολύ όμορφο το ποίημα για την ποίηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.