Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Janine Jansen

Η Janine Jansen είναι μια Ολλανδέζα βιολονίστα γεννημένη το 1978 από οικογένεια μουσικών. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί στα έξι της και αφού μαθήτευσε κοντά στους Coosje Wijzenbeek, Philippe Hirshorn και Boris Belkin έκανε το ντεμπούτο της το 1997 με το Concertgebouw του Amsterdam και γρήγορα απέκτησε φήμη στη χώρα της. Η διεθνής καταξίωση ήρθε το 2006 με τις εμφανίσεις της με την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής στο Βερολίνο και το 2008 με τις εμφανίσεις της στο Los Angeles. Μεταξύ άλλων έχει ηχογραφήσει έργα Bach, Britten και Shostakovitsch και έχει δημιουργήσει το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Ουτρέχτη. Πληροφοριακά και για να συγκινηθείτε, παίζει μ’ ένα βιολί Barrere του Αntonio Stadivari φτιαγμένο το 1727.

Tην πρώτη φορά που την άκουσα πάγωσα, τόσο μαγεύτηκα και την κατέταξα στην κατηγορία των ημίθεων μουσικών μαζί με τον Piotr Anderszewski που παρουσιάσαμε στο παρελθόν. Διάλεξα το έργο «Après un rêve» του Gabriel Fauré. Την συνοδεύει στο πιάνο ο Itamar Golan, και το έργο παρουσιάστηκε στον τελευταίο της δίσκο «Beau Soir» τον Σεπτέμβριο του 2010. Όσο μου αρέσει η μουσική της τόσο αντιπαθώ το σχετικό βίντεο τύπου MTV που επέλεξε να γυρίσει αλλά της το συγχωρούμε!

[Σε περίπτωση που δείτε την επιγραφή «An error occurred, please try later» μπορείτε να πατήστε το κουμπί Youtube στο κάτω δεξιό μέρος του κάθε βίντεο και να μεταφερθείτε στο Υoutube από όπου θα ακούσετε χωρίς πρόβλημα τη μουσική]

Υ.Γ. Μπορείτε επίσης να την απολαύσετε στο μοναδικό κονσέρτο για βιολί του Tchaikovsky σε Re-major, opus 35 (part 1 και 2), μαζί με την Γερμανική Φιλαρμονική Ορχήστρα Ραδιοφώνου υπό την διεύθυνση του Karl Poppen.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.