Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μίνκους και Ντρίγκο

Ballet_shoes_(Russian_ballet_school_М._Исаева)

Πολλά γνωστά μπαλέτα φέρουν την υπογραφή του Μίνκους ή του Ντρίγκο, δυο συνθετών της ρώσικης τσαρικής αυλής που έζησαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Μίνκους (1826–1917) ήταν αυστρο-ουγγρικής καταγωγής και υπήρξε συνθέτης μπαλέτων των Αυτοκρατορικών Θεάτρων της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι ο Δον Κιχώτης και η Μπαγιαντέρα.

Ο Ιταλός Ντρίγκο (1846-1930) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αγία Πετρούπολη όπου συνεργάστηκε με το Αυτοκρατορικό Μπαλέτο και την Αυτοκρατορική Όπερα. Προσέθεσε ένα πολύ διάσημο κομμάτι στην μουσική του Κουρσάρου του Άνταμ με χορογραφίες του Πετιπά.

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση:

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.