Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Όνειρα ή εφιάλτες;

Με αφορμή μια έκθεση του Odilon Redon που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου και θα διαρκέσει ώς τις 20 Ιουνίου 2011 στο Grand Palais του Παρισιού, ας πούμε λίγα λόγια γι’αυτόν τον καλλιτέχνη.

Υπήρξε Γάλλος συμβολιστής, γεννήθηκε το 1840, πέθανε το 1916 και δημιούργησε ονειρικά ή εφιαλτικά έργα. Λάδια, παστέλ και ακουαρέλες, όλα στην υπηρεσία της φαντασίας του που ήξερε να γεννά παράξενες ιδέες.

Κινήθηκε μεταξύ σκότους και φωτός, αφήνοντάς μας ν’αναρωτιόμαστε μπροστά στα αινίγματα των έργων του που δείχνουν να εμπνέονται από τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών. Σύμφωνα με τον Ροντόλφ Ραπεττί, τον επιμελητή της έκθεσης, ο Ρεντόν ήταν από τους λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες σε σχέση με τους σύγχρονούς του ιμπρεσσιονιστές.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.