Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

3 + 1 ιστορίες δημιουργικότητας

IMG_4970

Τελικά θα υποκύψω στην παιδική ανάγκη να διαχωρίσω τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες. Σ’αυτούς που δίνουν σημασία στην αξία των πραγμάτων που γίνονται με το χέρι έστω και αν έχουν κόπο και σ’αυτούς που αναζητούν τη μέγιστη αυτοματοποίηση και την αυταπάτη του κερδισμένου χρόνου. Οι πρώτοι θα πλένουν στο χέρι ευαίσθητα ρούχα, θα γράφουν μια σκέψη σε μια κάρτα και θα την στέλνουν και θα κάνουν όλες αυτές τις απλές κινήσεις που απαιτούν αγάπη και υπομονή. Είναι περίεργο αλλά ακριβώς αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες εισάγουν την ύπαρξή μας στο σήμερα, συγκρατούν τον χρόνο και καλλιεργούν απαιτήσεις αλήθειας, ελευθερίας ή εσωτερικής ζωής. Μάλλον έχει αξία να πλένεις τα πιάτα με το χέρι.

Αυτές οι σκέψεις μου ήρθαν καθώς κοίταζα τα παρακάτω τρία βίντεο ανθρώπων που κάνουν μια  εργασία, η οποία απαιτεί χρόνο και δεξιοτεχνία. Δείτε έναν κατασκευαστή υαλικών ακριβείας για επιστήμονες, μια ηλικιωμένη Ινδιάνα που ράβει μοκασίνια και τα κεντάει και έναν μηχανικό παλαιών μοτοσυκλεττών και προσέξετε πώς μιλούν για τη δουλειά τους.

Να μη ξεχάσω και την ιστορία των Ελλήνων πολυτάλαντων σανδαλοποιών που είδαμε στο κανάλι του Athens Living: πρώτα ο πατέρας και μετά ο γιος στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής σανδαλιών αλλά και στη λογοτεχνία.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Δείτε και αυτό το βίντεο για την κατασκευή των κρυστάλλων Baccarat, τα καλύτερα στον κόσμο. Το βίντεο είναι του φωτογράφου James Bort που γύρισε την ταινία σε τρεις μέρες και τρεις νύχτες!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.