Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μέρη εξωτικά

Η «Ινδοκίνα» και ο «Εραστής» είναι δυο ταινίες με φόντο τις παλιές γαλλικές αποικίες της Ασίας. Και τα δυο φιλμ με τις καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, την ωραία φωτογραφία και μουσική, βλέπονται ακόμα ευχάριστα, κι ας έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που γυρίστηκαν.

Το πρώτο σε σκηνοθεσία Régis Wargnier έχει πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ ενώ το δεύτερο, που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο της Μαργκερίτ Ντυράς, σκηνοθετήθηκε από τον Jean-Jacques Annaud.

H Γαλλίδα συγγραφέας Μαργκερίτ Ντυράς θεωρήθηκε πρωτοποριακή στην εποχή της χάρη στον τρόπο γραφής της και τα τολμηρά θέματά της γύρω από τον έρωτα, τον γυναικείο αισθησιασμό και το αλκοόλ. Συνδέθηκε με το λεγόμενο “νέο μυθιστόρημα” (nouveau roman) που κατέριπτε την γνωστή μέχρι τότε δομή των προτάσεων, την αξία των πρωταγωνιστών, της δράσης και του χρόνου. Έτσι η συμβολή της θεωρείται σημαντική αν και αμφισβητείται από ορισμένους. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα βιβλία της που διαδραματίζονται στην Ινδοκίνα και αποτελούν εν μέρει μια αυτοβιογραφική αφήγηση των σεξουαλικών εφηβικών εμπειριών της στην Ινδοκίνα την δεκαετία του ’30 με παράλληλη αφήγηση της αποικιακής κοινωνίας, της οικογενειακής βίας, της ερωτικής επιθυμίας ακόμα και του αιμομικτικού έρωτα.

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τις δύο ταινίες με το εξωτικό χρώμα

[dailymotion x8p8cq_l-amant-extrait_shortfilms]

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.