Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η αγάπη μου | Aleksandr Petrov

Μετά το «Lovestory Lavatory» συνεχίζουμε πάνω στο ίδιο θέμα της αγάπης  με τη ταινία μικρού μήκους του Aleksandr Petrov, “My Love” του 2006. Είναι ένας δημιουργός γνωστός για την ταινία του Ο γέρος και η θάλασσα από το έργο του Hemigway (Όσκαρ καλύτερου κινούμενου σχεδίου το 1999) που δεν έχουμε ακόμα παρουσιάσει αλλά και για την πρωτότυπη κινηματογραφική προσαρμογή που κάνει έργων μεγάλων Ρώσων λογοτεχνών. Το “My love” ανήκει σε αυτή την περίπτωση, και είναι συγγραφικό έργο του Shmelyov (A Story of a Love). Γράφτηκε το 1927 και είναι η ιστορία ενός δεκαεξάχρονου αγοριού και της πρώτης του αγάπης, όλο αγνότητα και αθωότητα. Ερωτεύεται λοιπόν την οικιακή βοηθό αλλά σκέφτεται και τη μυστηριώδη κοπέλλα του γειτονικού σπιτιού. Ποια να ακολουθήσει, σε ποια να εκδηλωθεί; Η μνήμη αυτής της πρώτης αγάπης θα τον ακολουθήσει φυσικά όλη τη ζωή του, και θα του αφήσει ένα αίσθημα ενοχής ή νοσταλγίας θα λέγαμε. Για το κορίτσι, για τα κορίτσια, για την αθωότητα του, για τον χρόνο που περνάει και δεν επιστρέφει, για όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και δεν έγιναν…

Τα παστέλ του έργου είναι εξαιρετικά και ταιριάζουν απόλυτα με το ρομαντικό της υπόθεσης. Αντιπροσωπεύουν πέντε χρόνια εργασίας.

Το έργο, σε τρία μέρη, είναι στα ρώσικα με υποτίτλους στα αγγλικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.