Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μοιραία συνάντηση

Μια πεταλούδα πιάνεται στον ιστό μιας αράχνης. Προσπαθώντας να ξεφύγει, οι πανικόβλητες κινήσεις της την οδηγούν σε ακόμα μικρότερη ελπίδα επιβίωσης αφού οι αράχνες αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους μέσω της αφής και των μικρών τριχών που έχουν στα πόδια τους. Αυτό που ακολουθεί είναι το αναμενόμενο. Εμφανίζεται η αράχνη, επιτίθεται στο θύμα της και το καταβροχθίζει. Φωτo- ρεαλιστική ταινία, μεγεθύνει τις λεπτομέρειες όπως είναι η μάχη που δίνει η πεταλούδα για να απελευθερωθεί ή ο εμβολιασμός της με το δηλητήριο της αράχνης.  Μια ασπρόμαυρη άνιση μάχη πέντε ολόκληρων λεπτών που σε καθηλώνει. Όσοι πάσχουν από αραχνοφοβία ας απέχουν!

Loom from Polynoid on Vimeo.

Αν θέλετε κάτι πιο επιστημονικό και περιγραφικό για τις θηρευτικές δυνατότητες των αραχνών όπως του είδους Portia δείτε εδώ ένα βίντεο του National Geographic και θαυμάστε την εξυπνάδα ενός εγκεφάλου που έχει μέγεθος κόκκου ζάχαρης…

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.