Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι Mast Brothers

Αγαπήσατε την ταινία «Σοκολάτα»; Δείτε τότε το παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει δυο υπαρκτούς ανθρώπους, δυο αδέλφια, τον Rick και τον Μichael Mast, μοναδικούς κατασκευαστές σοκολάτας στη Νέα Υόρκη [Mast Brothers Chocolate]. Μια επιχείρηση που προμηθεύει 120 καταστήματα και εστιατόρια με 1500 πελάτες ανά τον κόσμο σε λίστα αναμονής και που μετά από 5 χρόνια λειτουργίας μόλις έγινε κερδοφόρα.

 

 

H ζωή του ναυτικού είναι παραδομένη στη μανία της περιπλάνησης – στην αναζήτηση της περιπέτειας, στην ανάγκη να διασχίσει άγνωστους ορίζοντες για να εξασφαλίσει πολύτιμα αγαθά – με μόνο στόχο να τα φέρει πίσω στο λιμάνι του τόπου του. Παρόμοια αγάπη για την περιπέτεια και η ανάλογη περιέργεια χαρακτηρίζουν τους αδελφούς Mast. Μοιράζονται ένα ανεξάρτητο πνεύμα, αγαπούν βαθιά το χειροποίητο και την περιπέτεια και ξεκίνησαν ουσιαστικά πηγαίνοντας στο άγνωστο, με την πίστη όμως ότι θα έβρισκαν τον τρόπο να πετύχουν μέσα από την επιμονή και την αφοσίωση στην τέχνη τους. Γι’αυτούς, η όλη η ιστορία είναι κάτι πολύ παραπάνω από την κατασκευή μιας μπάρας σοκολάτας. Είναι ένας καινούργιος τρόπος να φτιάχνεις χειροποίητα τρόφιμα, μια παλαιά πρακτική που ξανά ανακαλύπτεται και γίνεται όλο και περισσότερο της μόδας. Σηκώνονται κάθε πρωί με ενθουσιασμό για τη δουλειά τους: τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη του, από τα συστατικά που θα περιληφθούν, ώς το τι σχέδιο θα έχει το χαρτί περιτυλίγματος και πάντα υπάρχει ένα επόμενο βήμα να σχεδιαστεί.

Ξεκίνησαν αυτή την περιπέτεια στο διαμέρισμά τους, όπου είχαν φτιάξει μόνοι τους μια μηχανή για να επεξεργάζονται τους κόκκους από κακάο. Σήμερα επιλέγουν κόκκους από οικογενειακές φάρμες στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο Εκουαδόρ, τους οποίους (κόκκους) δεν αναμιγνύουν ποτέ μεταξύ τους. Έτσι κάθε πλάκα σοκολάτας είναι χειροποίητη και φτιαγμένη με απίστευτο σεβασμό προς την όλη διαδικασία και την ιστορία του κακάο, τροφή των θεών κατά τους Αζτέκους. Η κάθε μια έχει τη δική της ιστορία γεύσεων και δεν υπάρχουν δυο όμοιες. Όπως λένε οι ίδιοι, όταν τρως ένα κομμάτι από τη σοκολάτα τους δεν απολαμβάνεις μόνο την αίσθηση αλλά μαθαίνεις κιόλας!

 

Πηγή: The scout

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.