Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το νερό

Στο ιταλικό blarco.com (Μπλογκ της Σύγχρονης Τέχνης) διαβάσαμε:

Τι συνδέει την τέχνη με το νερό; Και πιο συγκεκριμένα με τη θάλασσα, με τη Μεσόγειο;

Ήταν μια απ’τις ερωτήσεις που τέθηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ο πολιτισμός του νερού, η θάλασσά μας» στο Σορρέντο στις 21/5.

Οι διάφορες συναντήσεις που έγιναν με θέμα το νερό, έριξαν στο στοιχείο αυτό μια ματιά όχι μόνον επιστημονική ή οικολογική.

Η τέχνη είχε τον δικό της λόγο να πει δια μέσου του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη, πολιτογραφημένου Ιταλού, αλλά γεννημένου στον Πειραιά. Ο διάσημος εκπρόσωπος της Arte Povera, δεινός ταξιδευτής ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή (Ινδία, Ιαπωνία) μίλησε για την δική του θάλασσα, τη Μεσόγειο και είπε μεταξύ των άλλων:

«Το νερό είναι μια πραγματικότητα που την βλέπεις και την ζεις, έχει το δικό του μεταφορικό και ρεαλιστικό βάρος, είναι μια πραγματικότητα απτή μέσα στην οποία βυθιζόμαστε».

Επί πλέον πληροφορίες βρήκαμε εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.