Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Hindi Zahra


Από καιρό ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα στη γαλλο-μαροκινή τραγουδίστρια Hindi Zahra, μια μουσική αποκάλυψη του 2010 που βραβεύτηκε ήδη στην Γαλλία και χαρακτηρίστηκε από το αμερικάνικο περιοδικό WIRED ως διάδοχος της Billie Holliday. Γεννημένη στο Μαρόκο, είναι αυτοδίδακτη, 30 χρονών, τραγουδάει στα αγγλικά ή στη γλώσσα των βερβέρων, μελωδίες σαν νανουρίσματα που όπως λέει η ίδια βασίζονται στη “μελωδία για να φέρουν την ταραχή”. Το πρώτο της άλμπουμ Handmade (“χειροποίητο”), είναι μια σειρά από μπαλάντες soul-folk-jazz με στοιχεία από τη μουσική της ερήμου και της Αφρικής. Βγήκε στην αρχές του 2010 και περιλαμβάνει κομμάτια με θέμα τον πόνο, τα οποία έγραψε, συνέθεσε, τραγούδησε μόνη της όπως επίσης μόνη της έκανε και την παραγωγή τους.

Δηλώνει ότι την επηρεάζουν μουσικά οι: My mother Doukri Mahjouba, Safari Club Orchestra, Touareg, Chaos, Reza, Oudaden, Jil Jilala, Serge Gainsbourg, Ali Farkah Touré, Gold Shine Lover, Ella Fitzgerald, Tina Turner, Oumou Khaltoum, Oumou Sangaré, Abdel Halim Hafid, AbstractCorporation, Stevie Wonder, Nass L’ghiwan, Vagabons, Amalia Rodriges, Jdi Jdi Jdi, Raissa Tachinouite, Esther Phillips…. Haja L’hmdaouia, Ignacio Corsini, Dimi.


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.