Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ιταλικό ρετρό

Σε γενικές γραμμές προτιμώ να αφήνω τα μουσικά θέματα στη Μarlykon που είναι εξπέρ αλλά σήμερα, με αφορμή την καλή δραματική ταινία «Η γυναίκα της ζωής μου»  (La prima cosa bella) μου ήρθε η όρεξη να ακούσω κάποια  ελαφρά ιταλικά τραγούδια από το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.

Το 1970 ο Nicola di Bari ερμήνευσε το τραγούδι «La prima cosa bella» (Το πρώτο ωραίο πράγμα) και πήρε την δεύτερη θέση:

Το ίδιο τραγούδι είπε αργότερα το συγκρότημα των Ricchi e poveri:

Από το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και το τραγούδι «L’arca di Noe» (Η κιβωτός του Νώε) του Sergio Endrigo που του έδωσε την τρίτη:

Αν αναρωτιέστε για την πρώτη θέση, αυτή την πήρε ο Adriano Celentano με το «Chi non lavora non fa l’amore»  (Όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει έρωτα):

Με το γνωστό του χιούμορ, μόλις άκουσε κάποιον από το ακροατήριο να του φωνάζει «Αντριάνο, είσαι μοναδικός» εκείνος απάντησε: «Ναι, το ξέρω«.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.