Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Rameau | "Ο ναός της δόξας"

«Ο ναός της δόξας»  είναι μια όπερα-μπαλέτο, με πρόλογο και τρεις πράξεις του διάσημου Γάλλου συνθέτη Jean-Philippe Rameau (1683- 1764),  ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Ντιζόν και λέγεται ότι ήξερε να διαβάζει νότες πριν καλά-καλά μάθει γράμματα. Η  συγκεκριμένη όπερα παίχτηκε για πρώτη φορά  το 1745 στις Βερσαλλίες και το λιμπρέττο είναι του Βολταίρου.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την εισαγωγή της όπερας

και εδώ να μάθετε τα πάντα για τον συνθέτη


Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.