Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ποιός τους θυμάται σήμερα;

Ο Γερμανός ζωγράφος Gustav Hermann Hamann (1868-1933) υπήρξε ένας από τους λιγότερο γνωστούς ιμπρεσσιονιστές όπως επίσης και ο Γάλλος ομότεχνός του ο Gustave Caillebotte (1848-1894). Παρά το γεγονός ότι δεν έμειναν στην ιστορία όπως π.χ. οι Βαν Γκογκ, Μονέ, Μανέ, Γκωγκέν και άλλοι που τα ονόματα και τα έργα τους μας είναι οικεία, αξίζει μια μνεία στους ελάσσονες αυτούς καλλιτέχνες που έζησαν κι εργάστηκαν την ίδια εποχή με τους μεγάλους. Ο Henri Fantin-Latour (1836-1904) και ο Jean Frédéric Bazille (1841 –1870) συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία. Αν έχετε καιρό ν’αναζητήσετε τα έργα τους στο διαδίκτυο, θ’ανακαλύψετε σίγουρα αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις και καινούριες εικόνες.Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Μπράβο Λητώ, που ξέθαψες αυτούς τους τύπους! Τη «βροχερή μέρα» την έχω κάνει ήδη φόντο στην επιφάνεια εργασίας, μπας και με δροσίσει λίγο.
    Ωδή στους ελάσσονες καλλιτέχνες. Ζήτω το μινόρε!!!

  • Λητώ Σεϊζάνη

    Καλώς ήρθες, χαίρομαι που σου άρεσαν. Ναι, οι τελευταίοι έσονται πρώτοι.

  • Εγώ πάλι προτιμώ τον πίνακα «La lecture» του Henri Fantin-Latour!
    Συμφωνώ απολύτως : Ζήτω το μινόρε !!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.