Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

"Password Strength" και λίγο χιούμορ | xckd

Η ανθεκτικότητα ενός κλειδάριθμου υπολογίζει την δυνατότητα του να αντισταθεί σε μια κακόβουλη επίθεση και υπολογίζεται ως ο μέσος αριθμός προσπαθειών που θα χρειαστεί ο επιτιθέμενος ώστε να το βρει. Αυτή η δύναμη είναι συνάρτηση του μήκους, της συνθετικότητας αλλά και του χαρακτήρα τυχαιότητας που περιέχει ο κλειδάριθμος: αν δηλαδή διαλέξετε τον κωδικό “rosesarered”, μάλλον θα διευκολύνετε τον κλέφτη απ’ το να επιλέγατε “kokkina triantafilla” με τα greeklish του και ένα κενό. Όλα αυτά εκφράζονται απ’το βαθμό αβεβαιότητας του συστήματος που ονομάζεται εντροπία αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω αρκετή θεωρία της πληροφορίας για να σας εξηγήσω οτιδήποτε περισσότερο. Ο στόχος μου είναι να αναρτήσω ένα από τα τελευταία σκίτσα του συμπαθητικού xkcd που έχουμε επιλέξει και παλαιότερα και να συμβάλουμε στη διάδοση του παρακάτω χιουμουριστικού μηνύματός του:

 

“Μετά από 20 χρόνια προσπαθειών, έχουμε εκπαιδεύσει τους πάντες να χρησιμοποιούν passwords που δύσκολα θυμάται άνθρωπος αλλά εύκολα μαντεύουν οι  υπολογιστές” 🙂


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.