Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τα καλά, τα θετικά, τα αισιόδοξα

1000 awesome things
un truc par jour
Καλά νέα

Υπάρχουν στο διαδίκτυο άνθρωποι αφοισωμένοι στους στόχους τους. Ο γνωστός στους περιηγητές του ίντερνετ Neil Pasricha ξεκίνησε να καταγράφει τις απλές χαρές της ζωής στο σάϊτ του 1000 awesome things. Με απλό έως απλοϊκό τρόπο, αλλά και με χιούμορ και με ωραίες φωτογραφίες, κατέκτησε τις καρδιές των αναγνωστών και απέκτησε όχι χίλιους αλλά εκατομμύρια οπαδούς. Αποδίδοντας σε πράγματα και καταστάσεις μια λέξη που είναι του συρμού στην Αμερική, την λέξη awesome (στην κυριολεξία αυτό που προκαλεί δέος, και κατ’επέκτασιν το απίθανο, το φανταστικό, το εκπληκτικό), ο N.Pasricha μας προσφέρει κάτι ευχάριστο κι απλό κάθε εργάσιμη μέρα.

Το ομαδικό γαλλικό μπλογκ un truc par jour, («ένα πράγμα την ημέρα») φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο, να σώσει το περιβάλλον μας και να βελτιώσει την υγεία μας. Μας προτρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, δίνοντάς μας ιδέες πρακτικές και οικολογικές για την εξοικονόμηση ενεργείας και φυσικών πόρων.

Στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο κάνει το σάϊτ Καλά νέα, το οποίο προσπαθεί φιλότιμα κάθε μέρα, -προσφάτως και την Κυριακή- να μας βγάλει από την ελληνική μιζέρια της γραφειοκρατίας και της αναξιοκρατίας και να αναδείξει όσα καλά γίνονται στη χώρα μας ή να φέρει κοντά μας σαν παράδειγμα προς μίμησιν διάφορες θετικές ενέργειες από το εξωτερικό. Μπορεί να διαφωνούμε μερικές φορές με το αν είναι όντως καλές ορισμένες ειδήσεις των Καλών Νέων αλλά επειδή ξέρουμε ότι το καλό είναι συχνά υποκειμενικό, παραδεχόμαστε ότι ως επί το πλείστον τα Καλά Νέα δικαιώνουν την ονομασία τους.

 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τον N.Pasricha να αποκαλύπτει τα μυστικά της  επιτυχίας του


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.