Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Για ποιό πράγμα μιλάω όταν μιλάω για το τρέξιμο | Χαρούκι Μουρακάμι

Τρέχοντας στο Σάφολκ
Miles to go before I sleep

Αυτός είναι ο τίτλος ενός βιβλίου του διάσημου Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, ο οποίος το 1982 πούλησε το τζαζ μπαρ του στο Τόκυο για να αφιερωθεί αποκλειστικά στο γράψιμο. Ένα χρόνο αργότερα έτρεξε από την Αθήνα στον Μαραθώνα και το 2008, μετά από πολλούς μαραθωνίους και συμμετοχή σε αγώνες τριάθλου, έγραψε ένα βιβλίο για την σημασία του αθλητισμού στη ζωή του.

Σε κάτι σαν ημερολόγιο, με το γνωστό του χιούμορ και την χαρακτηριστική φιλοσοφική του διάθεση, ο Μουρακάμι καταγράφει την τετράμηνη προετοιμασία του για τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Σε μια παρουσίαση μπλογκ απ’όλο τον κόσμο που είχαμε κάνει στο People & Ideas, είχαμε ξεχωρίσει το Τρέχοντας στο Σάφολκ, ένα αγγλικό ιστολόγιο για το τρέξιμο μέσα στη φύση.

Αν σας ενδιαφέρει το τρέξιμο και οι χαρές που μπορεί να προσφέρει, αν έχετε καταφέρει να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας ή αν σκοπεύετε σύντομα να το κάνετε, μπορείτε να περιηγηθείτε και σ’ένα ακόμη αγγλικό μπλογκ με τίτλο Miles to go before I sleep.Σχολιάστε το άρθρο

  • Λητώ Σεϊζάνη

    Για ποιό πράγμα μιλάω όταν μιλάω για το τρέξιμο: Μόλις διάβασα αυτό το βιβλίο του Χ.Μουρακάμι και ενώ στην αρχή το βρήκα λίγο βαρετό, σαν ένα ημερολόγιο των μαραθωνίων στους οποίους έχει πάρει μέρος, τελικά κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα αυτό για το οποίο μιλάει όταν μιλάει για το τρέξιμο, είναι τα ανθρώπινα όρια, σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά. Και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον.

  • Pingback: Καζούο Ισιγκούρο — People & Ideas

  • Pingback: Ο μαραθώνιος πάντα εμπνέει - People & Ideas

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.