Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Melvin Sokolsky

Ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο σειρές έργων του φωτογράφου Μέλβιν Σοκόλσκυ (Melvin Sokolsky): η πρώτη λέγεται Bubbles (του 1963) και η δεύτερη  Fly στο Παρίσι (του 1965), όλες με εμβληματικές εικόνες της δουλειάς του, κλασσικές για το κόσμο της φωτογραφίας μόδας.

Το έργο του όμως  δεν περιορίζεται στον χώρο της μόδας, μάλιστα τα τρία τέταρτα των δημοσιεύσεών του είναι διαφημίσεις. Έλεγε πως δεν καταλάβαινε γιατί έπρεπε να διαχωρίζεται η μόδα απ’τη διαφήμιση αντί η κάθε δουλειά να είναι «the full shot».

Σκηνοθέτησε επίσης πολλά διαφημιστικά απο το 1975 και ύστερα, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τη φωτογραφία.

Σας αφήνω με εικόνες από έναν φουτουριστικό γυναικείο κόσμο ανάμεσα στη μόδα και την επιστημονική φαντασία.Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.