Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Giallo a Milano | Ένας μετανάστης στην Ιταλία

Το πολύ γνωστό τραγούδι του Manu Chao Clandestino του 1998 είναι ένα υπέροχο μείγμα λάτιν μουσικής και στίχων γεμάτων με τη θλίψη, τα αισθήματα μοναξιάς και εξαθλίωσης ενός παράνομου μετανάστη στις πόλεις της Δύσης. “Soy una raya en el mar| fantasma en la ciudad | mi vida va prohibida” (είμαι μια γραμμή στη θάλασσα) | φάντασμα μες στη πόλη | η ζωή μου είναι απαγορευμένη)… λέει ο καλλιτέχνης και μας υπενθυμίζει ότι είναι καλύτερα να είσαι πλούσιος και με πτυχία για να αλλάξεις χώρα.

Πάνω στο ίδιο θέμα δείτε το παρακάτω κινούμενο σχέδιο με τίτλο «Giallo a Milano«, την ιστορία ενός Κινέζου παράνομου μετανάστη στην Ιταλία. Καλοσχεδιασμένο και πρωτότυπο σαν σύλληψη, το μόνο ελάττωμά του είναι ότι οι υπότιτλοι εναλλάσσονται ίσως πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε για να προλάβεις να το διαβάσεις με την άνεσή σου… Η ταινία βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Annecy τo 2010.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.