Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

The Black cube | The ultimate design

Τhe black cube

Είναι μαύρο, είναι βαθύ και είναι μυστηριώδες. Γυαλιστερό σε όλες τις πλευρές του, καλοφτιαγμένο, κομψό και όμορφο, είναι ο Μαύρος Κύβος “THE BLACK CUBE”, το απόλυτο σύμβολο του ορθολογισμού και του μοντερνισμού. Θεωρείται πλέον ένα κλασσικό αντικείμενο στο χώρο του design και ο τελειότερο αντιπρόσωπος μιας νέας εποχής όπου η λειτουργικότητα ενός αντικειμένου εφευρίσκεται από τον χρήστη και δεν υπαγορεύεται από το αντικείμενο αυτό καθ’αυτό. Το στίγμα του design του 21ου αιώνα θα είναι ακριβώς αυτό: ο χρήστης θα είναι ενεργός σχεδιαστής, δημιουργός των διαφόρων εφαρμογών. Θα ονειρεύεται και θα μεταμορφώνει.

Ο Μαύρος κύβος (THE BLACK CUBE) δημιουργήθηκε από μια ανεξάρτητη κολεκτίβα Γερμανών σχεδιαστών. Αν θέλετε να δείτε ποιές χρήσεις ονειρεύτηκαν για το αντικείμενο αυτό περιηγηθείτε στη σελίδα του Black cube και αν θέλετε να ακούσετε την σημασία που έδωσαν σ’αυτό το αντικείμενο κορυφαίοι διεθνοί σχεδιαστές όπως ο Stefan Sagmeister, Dieter Rams, van Stammen, Marco Piva, Steven Heller, Massimo Iosa Ghini, Michael Erlhoff, Ruedi Baur παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο.

 


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.