Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ιωάννα Ράλλη | Μια ζεστή ματιά προς τον κόσμο

Το καλλιτεχνικό ταλέντο είναι έμφυτο σε μερικούς ανθρώπους και όταν συνδυαστεί με επίμονη και σοβαρή εργασία, μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως στην περίπτωση της Ιωάννας Ράλλη, μιας σημαντικής σύγχρονης φωτογράφου και ζωγράφου, η οποία δεν σταματάει να δημιουργεί και να παρουσιάζει εκθέσεις, λευκώματα και βιβλία με τα έργα της. Τα τοπία και οι άνθρωποι που απαθανατίζει στις φωτογραφίες και τους πίνακές της, παίρνουν κάτι από τη ζεστασιά της ματιάς της και ακτινοβολούν ακόμα και στις στιγμές της καθημερινότητας. Η Ιωάννα Ράλλη έχει κάνει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορες γκαλερί της Αθήνας, εκθέσεις,  τις οποίες συνήθως συνοδεύει με εκδόσεις ωραίων σχετικών λευκωμάτων ενώ έχει ασχοληθεί και με εικονογραφήσεις βιβλίων πάντα με το ίδιο καλό γούστο που την αντιπροσωπεύει. Είναι εξαιρετικά τα έγχρωμα πορτραίτα της με τίτλο «Αρχέτυπα του θηλυκού» καθώς και όλες οι παλιότερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της. Είναι πρωτότυπο και πολύ διεισδυτικό το βιβλίο της «Μικρός Μεγάλος Εαυτός». Αλλά η προσωπική μου προτίμηση, όπως επαναλαμβάνω συχνά, στρέφεται πάντα προς την ζωγραφική της.  Για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εικαστικό κόσμο της Ιωάννας Ράλλη, υπάρχει στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει η ίδια με αντιπροσωπευτικά έργα καθώς και με το βιογραφικό της.

Μπορείτε να σταθείτε περισσότερο στις φωτογραφίες των παιδιών σ’αυτό το σημείο: «Look at the eyes of truth«. Αποτελούν τμήμα μιας συλλογικής προσπάθειας που λέγεται Athens Inside Out Project Eyes of truth – Τα μάτια της αλήθειας,  με πορτραίτα παιδιών που προέρχονται άλλα από προνομιούχο και άλλα από μη προνομιούχο περιβάλλον. Τα πορτραίτα θα εκτεθούν για καλό σκοπό μέσα στον Οκτώβριο του 2011 σαν δίπτυχα σε διάφορα κεντρικά σημεία των Αθηνών στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης του TEDxAcademy. Για περισσότερες λεπτομέρειες, η σελίδα στο facebook είναι εδώ.

Loner

«The ability to be present, taking in and accepting what is. Has the capacity to remain calm in all circumstances in order to figure out which is the best way to proceed. Receptive, patient has the ability to wait until the situation changes and feelings become clearer. She is able to see through illusion and gain insight into all hidden meaning. Is able to listen to others, help them develop their gifts and become conscious of their own worth. Knows that acceptance , love and peace, are connected.»

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.