Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η ηθοποιός και ο ζωγράφος | Helen Mirren και Vassily Kandinsky

MoMA Videos

H Ilyena Vasilievna Mironova, γεννιέται από έναν πατέρα γόνο ρωσικής στρατιωτικής αριστοκρατικής οικογενείας και από μια εύπορη μητέρα, εγγονή του επίσημου κρεοπώλη της Βασίλισσας Βικτωρίας. Είναι η σημερινή Helen Mirren μια από τις μεγαλύτερες Βρετανίδες ηθοποιούς είτε στο θέατρο -όπου διακρίθηκε για την ερμηνεία σαιξπηρικών ρόλων- είτε στον κινηματογράφο, όπου θυμόμαστε μεταξύ άλλων την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία της ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Για να την παρουσιάσουμε επιλέξαμε έναν ασυνήθιστο τρόπο: ένα βίντεο όπου η ηθοποιός σχολιάζει το έργο του πιο αγαπημένου της καλλιτέχνη, του Vassily Kandinsky αλλά και την τέχνη γενικά, σε έναν χώρο «κομψό, όμορφο, κλασσικό και συνάμα πρωτοποριακό» όπως χαρακτηρίζει η ίδια το μουσείο ΜoMa. Όπως δηλώνει, αγαπά τον Kandinsky γιατί μέσα από το φαινομενικό χάος και την τυχαιότητα που εκφράζει, το κάθε έργο του είναι οργανωμένο και πολύ μελετημένο. Ακριβώς αυτό που προσπαθεί να πετύχει κι εκείνη με το παίξιμο: να συνδυάσει την απίθανη τεχνική με τον αυτοσχεδιασμό και την φυσικότητα ώστε να φτάσει στο «ευτυχές ατύχημα». Η ίδια αγαπά τη ζωγραφική και αναγνωρίζει το χάρισμα του ζωγράφου ή του μουσικού να αγγίξει κατ’ευθείαν την καρδιά του θεατή σε αντίθεση με την ηθοποϊία που απαιτεί πάντα κάποια μορφή νοητικής προεργασίας Χαρείτε μια ήρεμη και ουσιαστική παρουσία και παρουσίαση που ακονίζει την περιέργεια προκαλώντας σεβασμό και όρεξη για μάθηση.


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.