Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο χαρτογράφος Nain Singh

Στην σειρά με τα περιπετειώδη ταξίδια που παρουσιάζουμε στο P&I, θα θέλαμε ν’αναφερθούμε και σ’εκείνο του Ινδού χαρτογράφου του 19ου αιώνα Nain Singh, ο οποίος, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, υπήρξε από τους πρώτους που εξερεύνησαν τα Ιμαλάϊα για λογαριασμό των Βρετανών.

Χαρτογράφησε τον εμπορικό δρόμο μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ, αποτύπωσε για πρώτη φορά την τοποθεσία και το υψόμετρο της Λάσα, όπου συνάντησε και τον Δαλάϊ Λάμα, και χαρτογράφησε επίσης ένα τμήμα του Τσαγκπό, του  μεγαλύτερου ποταμού του Θιβέτ. Σ’ένα δεύτερο ταξίδι του στο δυτικό Θιβέτ, επισκέφτηκε ένα χρυσωρυχείο και παρατήρησε ότι οι εργάτες έσκαβαν μόνο κοντά στην επιφάνεια καθώς το να πάνε βαθύτερα το θεωρούσαν έγκλημα κατά της γης, από την οποία πίστευαν ότι έτσι θα στερούσαν την γονιμότητά της.

Περισσότερα για τα ταξίδια του Nain Singh μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ, ενώ στα άλλα περιπετειώδη ταξίδια που παρουσιάσαμε μπορείτε να διαβάσετε για τον Cherry Garrard, τον John Franklin, την Stinnes και την Bell.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.