Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

The Bodleian Library

bodleian_library

Τώρα που έχουμε όλη τη γνώση του κόσμου στον δείκτη του ενός χεριού μας, και μ’ένα αριστερό «κλικ» μπορούμε να διαβάσουμε ό,τι θέλουμε, είναι κάπως παράξενο ν’ασχολούμαστε με τυπωμένα βιβλία.

Όμως ακόμα η γοητεία τους εξακολουθεί να μας επηρεάζει  και το παραδοσιακό αυτό φετίχ το έχουμε ανάγκη. Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο με τις εκδόσεις της βιβλιοθήκης Bodleian της Οξφόρδης, βρίσκει κανείς πολλές αξιοπερίεργες ανατυπώσεις από τις συλλογές της.

Ανάμεσα σ’αυτές είναι ένας κατάλογος με ελληνικά χειρόγραφα της συλλογής Meerman, ένα εγχειρίδιο με οδηγίες προς τους βρετανούς στρατιώτες στην Γαλλία το 1944, ένα λεύκωμα με καρτ-ποστάλ από τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δυο βιβλία της δεκαετίας του 1930 με τίτλους «Πώς να γίνετε καλός σύζυγος» και «Πώς να γίνετε καλή σύζυγος» και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Το site των εκδόσεων είναι εδώ, ενώ παρόμοια άρθρα έχουμε δημοσιεύσει εδώ, εδώ και εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.